logo

Dobrodošli v Centru Zana

Znanja, tehnike za izboljšanje kvalitete življenja predstavljamo z zavedanjem in na praktičen način. Učimo, da je dihanje, gibanje in kvalitetna prehrana edini način za preprečitev slabega počutja in bolezni.
Osnovni kontaktni Podatki
Branka Reherman 031728332
Manja Reherman 041399716
Jure Reherman 041373638
Zalika Tisnikar Lamot 031864923
Pika Klančnik 041 442 876
Ljudmila Brezigar 041 388 682
Ivana Pranjič 040216992
Dalibor Pavlović 031 247 096
Polona Kuzman 031 211 118

Pon - Pet 8.00 - 22.00 Ned 8.00 - 15.00

031 728 332

Ljubljanska cesta 25C, 3320 Velenje

Nazaj
 

Masaže in terapije

Vzemite si čas in si privoščite nekaj za vaše zdravje.
Relaksacijska masaža telesa

Za vse, ki potrebujejo sprostitev telesa od napornega delovnega ritma in stresa

Športna masaža telesa

Za vse, ki doživljajo bolečine in povečano napetost v njihovih mišicah

Terapevtska masaža hrbta

Za vse, ki potrebujejo terapevtsko obravnavo telesa zaradi povečanih fizičnih obremenitev.

Limfna Drenaža

Za vse, ki imajo zastoje limfnega obtoka v telesu (otekline ali edemi).

Refleksoterapija

Za vse, ki želijo preizkusiti eno izmed najstarejših tehnik , ki pomaga pri velikem številu bolezenskih stanj.

Ayurvedska masaža

Za vse, ki želijo preizkusiti indijske terapevtske masaže z uporabo zdravilnih olj.

Sprostitev in odmor od napornega ritma

Namenjena je ljudem, ki potrebujejo sprostitev in odmor od napornega in stresnega ritma življenja. Relaksacijska masaža telesa traja 90 minut, pri čemer se masira celotno telo (obraz, roke, noge, hrbet in prsni koš). Uporabljajo se manualne tehnike gladenja, gnetenja in tresenja.

Poudarek je na tehnikah gladenja, kjer se uporabljajo tako blazinice prstov, dlani kot tudi celotne podlahti. Izvajajo se dolgi in počasni gibi. Takšna masaža vpliva tako na umirjanje somatskega kot tudi vegetativnega živčevja, na izboljšanje krvnega in limfnega obtoka ter zmanjšuje mišično napetost. Pozitivno vpliva tudi na delovanje hormonskih žlez ter ugodno deluje na nego kože.

Lajša bolečine, glavobole in mravlinčenje

Namenjena je tistim, ki imajo bolečine v hrbtu (vrat, križ), glavobole in mravljinčenja po udih. Pri terapevtski masaži se uporablja poleg vseh tehnik klasične – relaksacijske masaže še specifične globoke prijeme, pritiske ter tehnike akupresure. Izbira tehnik v terapevtski masaži poteka glede na potrebe.
Značilno za to vrsto masaže je, da se posvetimo delu telesa, kjer se pojavljajo težave. Posvetimo pa se tudi delom, ki posredno vplivajo na težave. Za trajnejše rezultate je praviloma potrebnih več terapij v določenem časovnem zaporedju. Navadno namen te masaže ni sprostitev in relaksacija, temveč odprava težav. Terapevtska masaža traja ponavadi 30 minut, lahko pa tudi 60 minut.

Pri večjih fizičnih obremenitvah telesa

Namenjena je športnikom in rekreativcem, pri katerih prihaja do večjih fizičnih obremenitev telesa. Pri športni masaži telesa se navadno masira predvsem tiste dele telesa, ki so pri športniku, oziroma masirancu, najbolj obremenjeni. Lahko pa se izvede tudi masažo celega telesa. Takšna masaža traja od 30 do 90 minut.

Uporabljajo se tehnike gladenja, gnetenja, tresenja in udarjanja, izvajajo pa se tudi določena raztezanja. Poudarek je na tehnikah gnetenja. Masaža je bolj dinamična in pritisk močnejši. Na začetku masiranca ogrejemo z gladenjem, nato izvajamo gnetenja in udarjanja tako, da se pospeši krvni pretok ter da se zmanjša mišični tonus. Posledica je pospešena regeneracija, saj v mišico prihaja sveža kri. Na koncu športnika sprostimo z dolgimi in počasnimi gibi gladenja. Namen športne masaže je v glavnem, pospeševanje regeneracije po napornih treningih in tako tudi preventiva pred poškodbami.

Ob motnjah limfnega odvoda

Limfna drenaža je posebna tehnika, ki pomaga limfnim žilam pri odvajanju bremena. Kadar pride do zastoja (otekline), je v večini primerov moten limfni odvod. Masaža, ki povzroči večjo prekrvavitev in tako tudi večji dovod tekočin, v takih primerih ni primerna, potrebna je limfna drenaža.

Gre za zelo nežno tehniko, ki poteka vzdolž limfnih žil. Limf terapevti s svojimi rokami vplivajo poleg drenažnega učinka tudi na zmanjšanje bolečine, na avtonomni živčni sistem in na imunski sistem. Aparaturne tehnike v dosti primerih ne morejo ustrezno nadomestiti ročne limfne drenaže, saj lahko povzročijo masažo (ki je ne želimo), ali pa ne drenirajo po limfnih žilah

Limfna drenaža je uporabna v medicini za zmanjševanje edemov po mastektomiji, posttravmatskih edemih, po operativnih posegih, pri opeklinah in brazgotinah, pri artrozah, osteoporozah, pri poškodbah živcev, parezi nervus facialisa, sinusitisih, motnjah prebavnega trakta. V kozmetiki se uporablja limfna drenaža za odpravljanje celulita, pri tretmanih aknaste kože, rosacea, kot preventiva pri zatekanju nog, za ohranjanje tonusa kože pri hujšanju, deluje pa tudi kot preventiva pri nosečnostnih strijah ter pri pod očesnih mešičkih. Poleg tega je limfna drenaža zelo primerna metoda za razstrupljanje telesa in se jo lahko poslužujemo tudi takrat, ko smo zdravi in nimamo ne zdravstvenih in ne kozmetičnih težav.

Aktivirajte zdravilne moči telesa

Refleksoterapija je zdravljenje s pritiskom na določene točke, ki je bilo v Indiji in na Kitajskem znano že pred 5000 leti. Prav tako so različna indijanska plemena pri zdravljenju uporabljala znanje o refleksni povezanosti. Znanje se je prenašalo iz generacije v generacijo skozi stoletja in ga še danes uporabljajo za lajšanje bolečin. V začetku 20. stoletja je refleksoterapija postala popularna tudi v zahodnem svetu, ko je je dr. W. Fitzgerald razvil tako imenovano consko metodo, s katero je dokazal, da so deli telesa med seboj povezani.

Refleksoterapija je torej zdravilska metoda, s katero aktiviramo zdravilne moči telesa. S pritiskom na refleksne cone sprožimo čiščenje zastalih toksinov v telesu, ki se pod kožo stopala kažejo v obliki kristalčkov ali kamenčkov. Namen refleksoterapije je, da terapevt te kristalčke odpravi in ‘topi’. Nato se preko krvi in čistilnih organov ti strupi in nečistoče izločajo iz telesa, tako da organi zopet optimalno delujejo.

Refleksoterapija pomaga pri težavah z glavoboli, s kožo (ekcemi, izpuščaji, luskavica), s hrbtenico (napetost mišic, bolečine v križu, vratu, išias, …), pogostimi prehladi (angina, viroze), z zobmi in dlesnimi, z astmo in bronhitisom, s sklepi (boleče rame, kolki, kolena, gležnji, …), z zaprtjem, s sladkorno boleznijo, z zanositvijo, z žlezami in z notranjim izločanjem, na slošno poveča odpornost, odpravlja težave z nespečnostjo, pomaga pri živčnosti in mišični napetosti, pri težavah s ponavljajočimi vnetji mehurja in ledvic, težavah z jetri in žolčnikom ter z jajčniki in maternico.

Z masažo stopal stimuliramo refleksne cone na stopalih, ki so povezane z vsemi organi in funkcijami našega organizma. S stimulacijo con sprožamo pretok energije skozi telo in val življenjske energije. Pretok energije se prekine, ko človek doživlja čustvene pretrese, ga je strah ali ne živi življenja, kot bi si ga želel. Ker se refleksoterapevt dotika celotnega energetskega telesa ( avre in telesnih celic ), kjer je spravljena človekova čustvena zgodovina, lahko sproži proces zdravljenja, ki vključuje močno izražanje zadržanih ali potlačenih čustev, s čimer se celice osvobodijo energetske blokade in pričnejo zopet polno in aktivno delovati. Tehnika deluje sproščujoče in stimulativno na imunski sistem ter omogoča dobro duševno in telesno počutje. Refleksno masažo stopal lahko izvajamo tudi pri otrocih, oslabelih in starejših, izjemno dobre rezultate pa pokaže tudi pri športnikih.

Olja z zdravilno močjo

KLASIČNA ABHYANGA – Masaža se še posebej priporoča pri napetosti in stresu. Pospešuje razstrupljanje telesa, obnavlja kožo in izboljša cirkulacijo. Izvajamo jo s toplimi ajurvedskimi olji. Masira se celo telo, olja je več, vključuje dolge gibe, hitrejše kot pri navadnih masažah. Masaža je nežnejša, poudarek je bolj na usklajenosti in ritmiki gibov na površini, ne prodira se tako globoko v tkiva. Učinek je močna sprostitev in poživitev telesa. Priporoča se tudi starejšim ljudem.

AJURVEDSKA TERAPEVTSKA MASAŽA Z OLJEM (celo telo) – terapevtsko deluje na celo telo, še posebej krvni obtok. Priporočamo jo pri utrujenosti mišic in napetostih posameznih delov, npr. vratu, hrbta, nog,… Je izredno prijetna, gibi so močnejši in gredo globoko v tkiva in mišice. Masira se celo telo, tudi glavo in obraz. Za sproščanje napetih delov, pomirjanje in razvajanje telesa.

AJURVEDSKA TERAPEVTSKA MASAŽA Z OLJEM (delna) – glejte opis masaže zgoraj. Razlika je, da traja manj časa in se ne zmasira celega telesa. Posvetimo se predvsem delom, kjer so bolečine in napetosti.

MARMA MASAŽA – masaža 107 ajurvedskih točk – marm, ki so povezane z notranjimi organi v telesu. Preko marm spodbudimo optimalnejše delovanje naših organov. Marme so transformatorji in s pritiski se poveča stopnja energije v telesu. Boleča, ampak zelo učinkovita. Priporoča se v ogromno primerih: bolezni živčnega sistema, čustvenih težavah (žalost, jeza, depresija, stres), pri problemih povezanih prebavnim sistemom, zelo učinkovita pri razstrupljanju, različnih bolečinah (glavoboli, migrene).

mkdf-team-image

Branka Reherman

Masaže in terapije

Prepričana sem, da samo s tako širokim znanjem različnih tehnik, ki jih uporabljam pri svojem delu (masaža, limfna drenaža, Shiatsu masaža, Bownova terapija in Kundalini joga), lahko uspešno pomagam reševati težave s katerimi prihajajo stranke k meni. Širok spekter znanja in dolgoletne izkušnje so porok za moje dobro delo.

mkdf-team-image

Jure Reherman

Masaže in terapije

Absolvent študija fizioterapije na Zdravstveni fakulteti Univerze v Ljubljani. Že kot mali otrok sem pomagal mami pri masažah v njenem salonu, zato ni presenetljivo da me je življenjska pot usmerila v kariero fizioterapevta.

Zadovoljne stranke

Sorry, no posts matched your criteria.

Kako do nas?

Preprosto! Sledite korakom spodaj in že boste korak bližje zdravemu telesu, sproščenim mislim in svobodnemu duhu.

q
Izberite svojo sprostitev

Oglejte si vse kar ponujamo in izberite tisto sprostitev, ki vam je pisana na kožo.

Kontaktirajte nas

Lahko nam pišete na naš Email naslov ali pa nas pokličete po telefonu.

q
Obiščite nas!

Dogovorite se za termin in nas obiščite!

q
Nagradite se

Naredili ste nekaj za svoje zdravje. Ne pozabite se nagraditi, bodite ponosni nase.

Rezervirajte svoj termin

Čas je, da naredite nekaj zase.

Kontaktirajte nas

Zana, Center za nego telesa, Branka Reherman s.p.

  • Ljubljanska cesta 25C, 3320 Velenje
  • T: 031 728 332
  • E: sprostitev@hotmail.com