logo

Dobrodošli v Centru Zana

Znanja, tehnike za izboljšanje kvalitete življenja predstavljamo z zavedanjem in na praktičen način. Učimo, da je dihanje, gibanje in kvalitetna prehrana edini način za preprečitev slabega počutja in bolezni.
Osnovni kontaktni Podatki
Branka Reherman 031728332
Manja Reherman 041399716
Jure Reherman 041373638
Zalika Tisnikar Lamot 031864923
Pika Klančnik 041 442 876
Ljudmila Brezigar 041 388 682
Ivana Pranjič 040216992
Dalibor Pavlović 031 247 096
Polona Kuzman 031 211 118

Pon - Pet 8.00 - 22.00 Ned 8.00 - 15.00

031 728 332

Ljubljanska cesta 25C, 3320 Velenje

Nazaj
 

Skupinske vadbe

Se ti vse večkrat zdi, da potrebuješ več sprostitve ?
Kundalini joga

Kundalini jogo, kot jo je učil jogi Bhajan, sestavljajo dinamična kombinacija dihanja in asan, meditacije, mantre ter način sproščanja v obliki krij.

Tai Chi

Vadba krepi imunski sistem, odganja stres, poveča samozaupanje, pomaga pri odpravljanju težav s hrbtenico, izboljšuje dihanje, sprošča napetost, uravnava telesno težo, znižuje tlak, povečuje elastičnost sklepov in tetiv.

Jin Joga

Jin joga je predvsem veščina sprostitve in način zavestnega usmerjanja pozornosti v svoje telo.

Joga obraza

Obraz potrebuje nego, potrebuje pa tudi jogo! Pridruži se osnovnemu tečaju joge obraza, sedaj tudi v Centru Zana.

Delavnice smeha

Že kot majhna deklica sem se zelo rada smejala. Tako je moja beseda moči SMEH. Moja beseda leta je UŽITEK. Seveda ni čudno, da je moja glavna naloga tukaj ŠIRITI VESELJE in RADOST med ljudi. In to počnem na različne – terapevtske načine:

Psihoterapevtska srečanja

Psihoterapevtska srečanja so namenjena ženskam, ki se želite izpolnjevati v ženskem krogu.

GIbalna delavnica

Gibanje kot telesna vadba pod strokovnim vodstvom pospešuje zdravljenje, saj ugodno vpliva na odpravljanje okvare in vsestransko izboljšuje bolnikove sposobnosti.

Kundalini joga

``Obstaja lepota v vaši navzvočnosti, obstaja lepota v vašem sijaju. Ta lepota se vidi navzven in izraža to, kar vi dejansko ste`` (Jogi Bhajan)

Kundalini jogo, kot jo je učil jogi Bhajan, sestavljajo dinamična kombinacija dihanja in asan, meditacije, mantre ter način sproščanja v obliki krij. Deluje z namenom latentnega spodbujanja pretoka Duha v vsakem od nas, daje nam vitalnost in zdravje, medtem ko širimo svojo zavest.

Vsaka kriya pomaga kristalizirati in uskladiti določen asepkt našega bistva in nam pomaga uresničiti naš pol potencial, ki ga imamo kot duhovna bitja v človeških telesih.

V Kundalini jogi so najpomembnejše izkušnje. Vaše izkušnje gredo direktno skozi srce. Tega ni mogoče popisati z besedami, vaša zavest jih ne bo sprejela. Morda le vaš um. Vse, kar potrebujete, je razširitev mej zavesti k dojemanju usmiljenja in razumevanja resnice. Potem lahko svobodno načrtujete svoje življenje, kakor boste želeli. Lahko boste živeli in izžarevali ustvarjalnost in brezkončnost na vseh področjih življenja.

Tai Chi

Kaj sta Tai Chi in Qi Gong?
Tai Chi, je meditativna veščina gibanja in sproščanja.

Že več stoletij je Tai Chi globoko zakoreninjen pri številnih ljudeh zaradi svojega učinka na ohranjanje zdravja in vitalnosti. Vajam, ki so bile prevzete (»podedovane«) od prednikov, Tai Chi mojstri-učitelji, iz generacije v generacijo, namenjajo veliko pozornosti. V Tai Chi-u so te vaje ključnega pomena. Izvajalcu pomagajo »zajemati« energijo Qi, ki mu pomaga, da v svojem telesu vzdržuje vitalnost, jo zadrži v Dan Tian-u in jo nato pretvori v duha oz. energijo, to je iz Tai Chi-ja v Wu Chi (neizmerno, neomejeno) kar predstavlja najvišje dobro v Tai Chi-ju.

Kaj dosežete z redno vadbo teh veščin?
Z redno vadbo teh veščin, boste vzpostavili svoje notranje ravnovesje in dosegli stopnjo popolne umirjenosti. Vadba krepi imunski sistem, odganja stres, poveča samozaupanje, pomaga pri odpravljanju težav s hrbtenico, izboljšuje dihanje, sprošča napetost, uravnava telesno težo, znižuje tlak, povečuje elastičnost sklepov in tetiv……Vadba je primerna za vse starostne skupine.

Društvo za Tai Chi in Qi Gong »Zmajev Vodnjak« – Velenje, združuje vse ljudi, ki cenijo modrost, preprostost, zakone narave in dobro voljo; ljudi, ki se zavedajo svojega vsakdana. Vadimo v Velenju v Centru »Zana« in na OŠ Mihe Pintarja Tolede. Podrobnejše podatke, najdete na spletni strani društva: https://www.tai-chi-velenje.si/

Veščina sprostitve in način zavestnega usmerjanja pozornosti v svoje telo

Jin joga je obnovitveni stil joge, pri katerem dosegamo globoko sprostitev telesa in uma. V položajih terapevstko raztezamo mrežo vezivnega tkiva (t.i. fascijo), ki prepreda celotno in je povezana s sistemom meridianov po tradicionalni kitajski medicini. Poseben povdarek je na sproščanju zakrčenosti zaradi sedečega načina življenja in stresnih obremenitev. Ob izvajanju asan preko tehnik zavestnega dihanja, opazovanja telesnih občutkov in uma razvijamo čuječnost (mindfulness), sposobnost prisotnosti v sedanjem trenutku. Praksa jin joge sprošča, neguje in regenerira telo ter krepi naravno stanje miru, osredotočenosti in ljubečnosti. Z njo poleg gibljivosti in vitalnosti krepimo čustveno ravnovesje ter boljše obvladovanje stresa v vsakdanjem življenju.

Vadbo vodim Pika Klančnik, diplomirana mikrobiologinja in certificirana učiteljica jin joge (100 ur). Trenutno zaključujem izobraževanje iz področja joga terapije mišično skeletnega sistema (100 ur). Različne stile joge in budistično meditacijo prakticiram zadnjih 9 let. Pri vodenju ur joge kombiniram pristope jin joge, regenerativne joge, hatha joge in joga terapije. Rezultat je učinkovita in globoka regeneracija telesa, uma in življenjske energije.

q

Osnovni tečaj joge obraza

Obraz potrebuje nego, potrebuje pa tudi jogo!

Pridruži se osnovnemu tečaju joge obraza, sedaj tudi v Centru Zana.

Na prvem srečanju bomo spoznali kaj to joga obraza je ter kakšni so njeni učinki na žleze, hormone, možgane in notranje organe. Pogledali bomo obraz, kot diagnostični aparat in ugotavljali, kateri je tvoj tip gravitacije. Skozi celoten, 5-tedenski tečaj, se bomo natančno naučili 15 obraznih vaj, ki jih boš znala za vedno.

Pričetek novega tečaja je, 6.12.2017 ob 18.00 uri.

Kontakt: 041 450 840, polyfaceyoga@gmail.com ali Center Zana.

q

Delavnice smeha, sproščanja in gibanja

Moje ime je Saša Podstenšek in sem veselaJ, igriva, radovedna – večna raziskovalka življenja.

Že kot majhna deklica sem se zelo rada smejala. Tako je moja beseda moči SMEH. Moja beseda leta je UŽITEK. Seveda ni čudno, da je moja glavna naloga tukaj ŠIRITI VESELJE in RADOST med ljudi. In to počnem na različne – terapevtske načine:

Z delavnicami smeha (smejalna terapija)
Z različnimi delavnicami sproščanja oz. meditacije (ples ob bobnih, s pomočjo terapevtskih glasbil kot so dežna palica, zvončki, himalajske posode, stresala, vodne ropotulje, oceanski boben, šamanski boben, djemba; z uporabo lastnega glasu, …)
Z delavnicami, kjer izvajamo gibalne, dihalne in glasovne vaje za sproščanje stresa in napetosti iz telesa in tudi vzorcev ter prepričanj, ki smo jih ponotranjili (ponavadi že kot otroci), vendar nam ne služijo več. Pravzaprav nas ovirajo pri doseganju ciljev, pri napredku.

Moj kontakt:
064 132 344
e-mail: sasa.podstensek@gmail.com

Psihoterapevtska srečevanja za ženske

Psihoterapevtska srečanja so namenjena ženskam, ki se želite izpolnjevati v ženskem krogu. Na skupinskih srečanjih bomo skupaj, s pomočjo vodenega terapevtskega procesa raziskovale globine vaše identitete. Namen srečevanj je delo na osebnem raziskovanju ženske narave, negovanju, sprejemanju in prebujanju globlje ženske identitete ter zavedanju osebnih potencialov.

Srečanja potekajo od oktobra 2017 do junija 2018 na 14 dni po 2 uri ob petkih od 16:45-18:30 v prostorih centra Zana, še več informacij pa lahko najdete s klikom na spodnjo povezavo.

Vabljene k Sebi!

V čast in veselje mi bo, se srečevati z vami.

Izvajalka in avtorica: Ljudmila Srebot Brezigar

q

Gibanje kot telesna vadba

Gibanje kot telesna vadba pod strokovnim vodstvom pospešuje zdravljenje, saj ugodno vpliva na odpravljanje okvare in vsestransko izboljšuje bolnikove sposobnosti. Sem spadajo terapevtske vaje, ki so pomembne za moč, vzdržljivost, gibljivost, sproščanje, ravnotežje, koordinacijo.

Svoboda Gibanja

Sem Nace Janežič in sem najbolj uživam v gibanju, ki mu sledi tišina, ki ji sledi gibanje... Po izobrazbi magister kineziologije, po duši gibalec in raziskovalec Življenja. Nekdaj nogometaš, kasneje trener mladih nogometašev in kondicijski trener v NK Interblock Ljubljana in NK Rudar Velenje. Vmes sem trenutke preživljal tudi v poučevanju namiznega tenisa v NTK Savinja in aktivnem druženju s starostniki v DEOS centru starejših Zimzelen Topolšica ter individualnem delu z vrhunskimi in rekreativnimi športniki. Leta 2021 sem opravil izobraževanje za učitelja AEQ metode 1. S tem sem še razširil svoj spekter znanj in sposobnosti ter se dodatno usmeril v terapevtski pristop, torej reševanje problemov skozi prakso gibanja.
Ob tem me ves čas zanima znanje s širokega področja – ostajam v stiku z aktualnim znanjem s področja delovanja telesa, treniranja, kondicijske priprave, rehabilitacije, boljšega počutja, zdravja in predvsem – gibanja na sploh. Strast do slednjega se le še stopnjuje.
Prisegam na pomembnost lastne izkušnje, zato ne bom predajal naprej nečesa, česar nisem sam izkusil. In predajal bom na tak način, da človek sam izkusi in se potem odloči. Na človeka gledam celostno. Gibanje je samo kanal, skozi katerega se izraža vsak človek in zato verjamem, da lahko skozi gibanje dostopamo tudi do globljih ravni svojega bivanja. Sprememba gibanja nam tako lahko prinese spremembe tudi na preostalih področjih življenja. In obratno, seveda. Zato pravim, da kakor se gibamo, tako tudi živimo.
Moja praksa v glavnem sestoji iz vsakodnevnega raziskovanja gibanja in meditacije. Moj način dela temelji na znanju s področja kineziologije, kateremu dodajam elemente igre, učenja, spoznanj z drugih področij raziskovanja gibanja in človeka ter lastnih izkušenj.

mkdf-team-image

Branka Reherman

Kundalini Joga

Prepričana sem, da samo s tako širokim znanjem različnih tehnik, ki jih uporabljam pri svojem delu (masaža, limfna drenaža, Shiatsu masaža, Bownova terapija in Kundalini joga), lahko uspešno pomagam reševati težave s katerimi prihajajo stranke k meni. Širok spekter znanja in dolgoletne izkušnje so porok za moje dobro delo.

mkdf-team-image

Ljudmila Brezigar

gibalno-plesna psihoterapevtka

Ljudmila je psihoterapevtka in po duši “plesalka skozi življenje”. Srčno opravlja svoje individualno, partnersko in skupinsko psihoterapevtsko delo s klienti po psihodinamskem pristopu ter gibalno-plesno terapijo v Zasebni psihoterapevtski praksi od leta 2007.

mkdf-team-image

Zalika Tisnikar Lamot

Manualne tehnike in terapije

Po poklicu sem fizioterapevtka, tako da se vsak dan srečujem z ljudmi, ki imajo različne težave in bolečine. Ko sem se spoznala z Bownovo terapijo, me je prevzelo dejstvo, da lahko na tako nežen in neboleč način dosežemo zelo dobre, če ne že prav vrhunske rezultate.

mkdf-team-image

Pika Klančnik

Jin Joga

Pika Klančnik, diplomirana mikrobiologinja in certificirana učiteljica jin joge (100 ur). Trenutno zaključujem izobraževanje iz področja joga terapije mišično skeletnega sistema (100 ur). Različne stile joge in budistično meditacijo prakticiram zadnjih 9 let. Pri vodenju ur joge kombiniram pristope jin joge, regenerativne joge, hatha joge in joga terapije. Rezultat je učinkovita in globoka regeneracija telesa, uma in življenjske energije.

mkdf-team-image

Dalibor Pavlović

Karate akademija

Varnost in dobro počutje otrok sta za nas najvišje prioritete. Prostori so ustrezno<br /> vzdrževani, zagotavljajoč varno okolje za trening. Prostornost prostora nam<br /> omogoča nemoteno vadbo, medtem ko dobra osvetlitev in primerna zaščitna oprema<br /> preprečujejo morebitne poškodbe.

Zadovoljne stranke

Sorry, no posts matched your criteria.

Kako do nas?

Preprosto! Sledite korakom spodaj in že boste korak bližje zdravemu telesu, sproščenim mislim in svobodnemu duhu.

q
Izberite svojo sprostitev

Oglejte si vse kar ponujamo in izberite tisto sprostitev, ki vam je pisana na kožo.

Kontaktirajte nas

Lahko nam pišete na naš Email naslov ali pa nas pokličete po telefonu.

q
Obiščite nas!

Dogovorite se za termin in nas obiščite!

q
Nagradite se

Naredili ste nekaj za svoje zdravje. Ne pozabite se nagraditi, bodite ponosni nase.

Rezervirajte svoj termin

Čas je, da naredite nekaj zase.

Kontaktirajte nas

Zana, Center za nego telesa, Branka Reherman s.p.

  • Ljubljanska cesta 25C, 3320 Velenje
  • T: 031 728 332
  • E: sprostitev@hotmail.com