logo

Dobrodošli v Centru Zana

Znanja, tehnike za izboljšanje kvalitete življenja predstavljamo z zavedanjem in na praktičen način. Učimo, da je dihanje, gibanje in kvalitetna prehrana edini način za preprečitev slabega počutja in bolezni.
Osnovni kontaktni Podatki
Branka Reherman 031728332
Manja Reherman 041399716
Jure Reherman 041373638
Brigita Kričaj Korelc 031738125
Zalika Tisnikar Lamot 031864923
Pika Klančnik 041 442 876
Dušan Borovnik 041419869
Ljudmila Srebot Brezigar 041 388 682
Ivana Pranjič 040216992

Pon - Pet 8.00 - 22.00 Ned 8.00 - 15.00

031 728 332

Ljubljanska cesta 25C, 3320 Velenje

Nazaj

mkdf-team-image

Branka Reherman

Masaže in terapije

Po končani srednji zdravstveni šoli v Slovenj Gradcu sem se leta 1986 zaposlila v Zdravstvenem domu Velenje kot zobna asistentka, kjer sem ostala do leta 1995. V tem času sem se odločila, da svojo poklicno pot nadaljujem na drugem področju in sem v tem času končala prekvalifikacijo na zdravstveni šoli Celje, kjer sem se leta 1990 usposobila za poklicno maserko. Čeprav še nisem opravljala tega poklica, sem leta 1991 v Ljubljani končala tečaj REIKI tehnike zdravljenja pri znanem nizozemskem mojstru Gerardu. Leta 1994 sem v Ljubljani zaključila tečaj Limfne drenaže pri znanem slovenskem fizioterapevtu Longiki. Leta 1996 sem se končno odločila, da v domači hiši odprem masažni salon in pričela sem kot samostojna podjetnica z dejavnostjo nege telesa, kjer sem izkoristila vsa pridobljena znanja in izkušnje. Pri svojem delu sem kmalu spoznala, da je potrebno za celovito obravnavo strank širše poznavanje različnih tehnik, ki se uporabijo za celovito obdelavo stranke. Zato sem se takoj vpisala v 3 letno izobraževanje SHIATSU tehnike masaže, ki je potekal v Laškem. Leta 1999 sem pridobila certifikat SHIATSU terapevta. Ko sem se leta 2004 srečala z našo zdomko Jelko Slapar, ki živi v Avstraliji in je priznana terapevtka Bownove terapije, sem se odločila, da pridobim tudi ta znanja in istega leta sem postala certificirana terapevtka Bownowe terapije. Prepričana sem, da samo s tako širokim znanjem različnih tehnik, ki jih uporabljam pri svojem delu, lahko uspešno pomagam reševati težave s katerimi prihajajo stranke k meni. Širok spekter znanja in dolgoletne izkušnje so porok za moje dobro delo.</p> <p>Svoje delo predvsem na izboljšanju fizičnega počutja strank sem želela nadgraditi še z dodatnimi znanju s področja joge. Odločila sem se za Kundalini jogo in v letu 2009 končala izobraževanje froncoske šole Kundalini joge. Po uspešno zaključenih 4 modulih izobraževanja – zadnji je potekal v Franciji, sem pridobila naziv učitelja Kundalini joge. To znanje vsako leto obnovim na letnih seminarjih, ki potekajo na otoku Pašman in letnem festivalu Kundalini joge, ki vsako leto poteka v našem centru Zana. Trenutno vodim dve skupini, ki se tedensko srečujejo v centru Zana.

mkdf-team-image

Manja Reherman

Kozmetika in ličenje

Že od majhnega me je veselilo ustvarjanje, zato sem se vpisala na likovno smer umetniške gimnazije v Velenju, kjer me je premamila ljubezen do gledališča in posledično ličenja. Po končani gimnaziji sem se vpisala na Visoko šolo za storitve (VIST), smer kozmetika, kjer končujem študij. V okviru študija sem se izučila o manikuri, depilaciji, izdelovanju kozmetike, negi obraza in masaži, za katero sem poleg programa v okviru šole naredila NPK tečaj na srednji zdravstveni šoli Slovenj Gradec za masažo. V okviru študija sem sodelovala na različnih projektih s fotografi in tudi z II. Gimnazijo Maribor, kjer sem delala na projektu English Student Theatre, ki je osnova za mojo diplomsko nalogo. Za glasbeno-plesno predstavo Romeo in Julija sem oblikovala gledališko masko.

mkdf-team-image

Jure Reherman

Masaže in terapije

Jure Reherman je diplomirani fizioterapevt. Izkušnje na področju manualne terapije mehkih tkiv nabira že od svojega 16. leta dalje. Kot študent fizioterapije je bil izjemno aktiven v raznih športnih organizacijah. Svojo kariero kot fizioterapevt ja pa začel v Univerzitetnem rehabilitacijskem inštitutu Republike Slovenije - Soča v ambulantni fizioterapiji, kjer se je srečeval z najzahtevnejšimi oblikami kroničnih bolezni. Njegov pristop je osnovan na celostnem razumevanju zdravja človeka. Osnovni cilj njegove obravnave je edukacija pacienta skozi katero osvoji razumevanje delovanja svojega telesa in sprejema avtonomne odločitve, ki pozitivno vplivajo na njegovo zdravje in počutje, saj so tveganja za nastanek kroničnih bolezni in bolečin povezana prav z odkloni od ravnovesnih stanj.

mkdf-team-image

Brigita Kričaj Korelc

Psihologija in psihoterapevtka

mag. Brigita Kričaj Korelc sem diplomirala leta 1995 iz psihologije na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Leta 2004 sem pridobila akademski naziv magistrica znanosti s področja klinične psihologije. Sem članica Društva psihologov Slovenije, Združenja psihoterapevtov Slovenije in Zbornice kliničnih psihologov Slovenije.<br /> Leta 2013 sem med prvimi psihologi v Sloveniji pridobila EuroPsy certifikat (European Certificate in Psychology) s področja zdravstvene psihologije. Evropski certifikat iz psihologije izdaja Evropska zveza združenj psihologov (European Federation of Psychologists' Associations - EFPA). EuroPsy certifikat pridobijo psihologi, ki dosegajo določene izobrazbene in strokovne kriterije. V zasebni psihološki in psihoterapevtski ambulanti v Velenju opravljam psihološko svetovanje in psihoterapijo (razvojno analitično in vedenjsko-kognitivno psihoterapijo). Poleg izvajanja psiholoških in psihoterapevtskih terapij, pišem še strokovne članke, izvajam različne delavnice in predavanja za študente, starše, učitelje in strokovne delavce različnih strok. Pri svojem delu izhajam iz znanstvenih spoznanj psihologije, razvojno analitične ter vedenjsko–kognitivne psihoterapije in drugih sorodnih ved ter dolgoletnih praktičnih izkušenj pri delu z ljudmi. Zavezana sem etičnemu kodeksu psihologov in ga pri svojem delu s klienti dosledno upoštevam.

mkdf-team-image

Zalika Lamot

Komplementarna in fizioterapija

Po poklicu sem fizioterapevtka, tako da se vsak dan srečujem z ljudmi, ki imajo različne težave in bolečine. Ko sem se spoznala z Bownovo terapijo, me je prevzelo dejstvo, da lahko na tako nežen in neboleč način dosežemo zelo dobre, če ne že prav vrhunske rezultate. Po končanem tečaju sem bownove posege začela uporabljati pri svojem delu in dobila veliko potrditev za učinkovitost terapije. Zaradi velikega povpraševanja po terapiji s strani klientov sem se leta 2009 odločila, da začnem izvajati terapijo v popoldanskem času. Name se obračajo ljudje, ki imajo težave in bolečine v lokomotornem aparatu (bolečine v hrbtenici, poškodbe kolen, ramen, gležnjev,… trn v peti, bolečine v zapestju, obrabe kolkov,…), ki jim zdravniki svetujejo konzervativno zdravljenje ali kot pripravo na operacije. Veliko je ljudi, ki iščejo pomoč zaradi močnih glavobolov, migren. Prihajajo tudi starši z dojenčki, ki imajo težave s kolikami, refluksom, spremenjenim mišičnim tonusom,… Otroci se zelo dobro in zelo hitro odzovejo na samo terapijo. Nekaj pa je tudi klientov, ki imajo nevrološke težave in pri katerih terapija olajša simptome in dvigne kvaliteto življenja. Res je lepo slišati, ko klienti povedo že po nekaj terapijah, da se tako dobro niso počutili že več let. Potem pokličejo po več mesecih in stanje samo vzdržujejo.