logo

Dobrodošli v Centru Zana

Znanja, tehnike za izboljšanje kvalitete življenja predstavljamo z zavedanjem in na praktičen način. Učimo, da je dihanje, gibanje in kvalitetna prehrana edini način za preprečitev slabega počutja in bolezni.
Osnovni kontaktni Podatki
Branka Reherman 031728332
Manja Reherman 041399716
Jure Reherman 041373638
Zalika Tisnikar Lamot 031864923
Pika Klančnik 041 442 876
Ljudmila Brezigar 041 388 682
Ivana Pranjič 040216992
Dalibor Pavlović 031 247 096
Polona Kuzman 031 211 118

Pon - Pet 8.00 - 22.00 Ned 8.00 - 15.00

031 728 332

Ljubljanska cesta 25C, 3320 Velenje

Nazaj

Ljudmila Srebot Brezigar – Psihoterapevtska srečevanja za ženske

Psihoterapevtska srečanja so namenjena ženskam, ki se želite izpolnjevati v ženskem krogu. Na skupinskih srečanjih bomo skupaj, s pomočjo vodenega terapevtskega procesa raziskovale globine vaše identitete. Namen srečevanj je delo na osebnem raziskovanju ženske narave, negovanju, sprejemanju in prebujanju globlje ženske identitete ter zavedanju osebnih potencialov.

Srečanja potekajo od oktobra 2017 do junija 2018 na 14 dni po 2 uri ob petkih od 16:45-18:30 v prostorih centra Zana, še več informacij pa lahko najdete s klikom na spodnjo povezavo.

 

Vabljene k Sebi!

V čast in veselje mi bo, se srečevati z vami.

 

Izvajalka in avtorica: Ljudmila Srebot Brezigar

________________________________________________________

Drage Ženske,

Srečujem ženske, ki hrepenijo po večji povezanosti s seboj, s svojim telesom, umom in intuicijo. Opažam, da se sprašujejo znova in znova “v čem je moj namen?”.

Vsebolj prihajam v stik z Žensko naravo, z ženskami, ki potrebujejo prostor, kjer se lahko razvije in razcveti ženska divjost in ustvarjalnost.

 

Tu je priložnost za skok v neznano, a korak k sebi.

Psihoterapevtska srečanja so namenjena Ženskam, ki se želite izpolnjevati v ženskem krogu.

Ženska ima čast, da v sebi spoznava in predrami dva dela svoje čutne narave.

Prvi del poimenujem “mati, svečenica, oskrbovalka”, del ženske narave, ki nosi, skrbi in rojeva. Drugi del imenujem “divja ženska, kreatorka, ustvarjalka”, del ženske, kjer se izrazi njen namen ustvarjanja, življenja in “bivanja”.

Koliko ste Ženske v stiku z obema deloma? Se ju zavedate?

 

Na skupinskih srečanjih bomo skupaj, s pomočjo vodenega terapevtskega procesa raziskovale globine vaše identitete. Namen srečevanj je delo na osebnem raziskovanju ženske narave, negovanju, sprejemanju in prebujanju globlje ženske identitete ter zavedanju osebnih potencialov.

Morda, vas ustavi pomislek, vendar vabljene, da se z njim soočite.

Omogočen bo prostor izkusiti poglobljeno (samo)raziskovanje v varnem prostoru.

S pomočjo elementov gibalno-plesne terapije (Dance movement psychotherapy), psihodinamske psihoterapije, meditacije, energetskih vaj in medsebojnih zaupnih pogovorov, bomo vstopale v še neznane, neozaveščene, morda ob trenutkih boleče dele Ženske narave.

 

Skupina je učinkovita za Ženske, ki:

* Želite spoznati reko čutenj, občutkov in se ob tem učiti prepoznavanja njihovih sporočil.

* Ste radovedne učenja zaznavati, prepoznavati telesne impulze.

* Želite notranje (po)čistiti hišo imenovano “telo”.

* Bi rade spoznale pomembnost Tišine.

* Potrebujete ozaveščanje razlik in podobnosti.

* Bi rade srečale in spoznale notranja dela ‘divje ženske’ in ‘matere oskrbovalke’.

* Hrepenite po osvobajanju kontrole in osvajanju umetnosti prepuščanja.

* Želite preobraziti stres.

* Želite raziskati v čem ste ranljive in v čem je čar vaše ranljivosti.

* Se vam zdi uporabno govoriti o hrepenenjih, bolečinah, jezi, žalosti, ljubezni, upanju, zavračanju.

prepuščanju, občutku ujetosti, neodvisnosti ipd.

* Širite in se učite prevzemati odgovornost zase.

* Iščete osebni življenjski ritem po zemljevidu 5 ritmov (Gabriele Routh).

* Želite biti notranje negovane.

* Bi rade ojačale svoje osebne meje do drugih ljudi.

* Se želite sočutno povezovati oz. iskati pot do dobrih osebnih stikov z drugimi.

 

Za udeležbo ni potrebno znanje plesnih korakov.

Srečanja potekajo od oktobra 2016 do junija 2017 na 14 dni po 2 uri ob petkih od 17-19 ure (z možnostjo nadaljevanja naslednje leto). Skupina se bo srečevala v prostorih Centra Zana v Velenju, občasno pa se bomo srečale tudi v naravi.

 

Prvo srečanje PT skupine Žensk bo v petek 7. oktobra 2016 ob 17 uri.

Termini srečanj v letu 2017 vedno ob 16.45:

– petek 20.10.2017

– petek 27.10.2017

– petek 24.11.2017

– petek 1.12.2017

– petek 2.12.2017

– petek 3.12.2017

– petek 15.12.2017

 

Srečanja so praktična in ponujajo pot do notranjega ravnovesja, prebujenega dela sebe.

Začetek srečanja odpremo s pogovornim delom. Sledi iskustveni del (gibalno-plesni, ustvarjalni, telesno usmerjeni). Na koncu zaključujemo z refleksijo (pogovorni del) in skupinskim feedbackom ali zaključno  meditacijo.

Raziskovanje osebnih in medosebnih tem bo potekalo v skupini žensk, ob odprti in spoštljivi komunikaciji in varnem prostoru. Skupina bo vodena tako, da se bo počasi vzpostavljalo zaupanje udeleženih v skupini. Ko se bo skupina oblikovala (predvidoma po nekaj srečanjih), bo postala skupina zaprta.

 

CENA

2xmesečno po 2h = 80  eur

 

PRIJAVE

Število mest je omejeno.

Z vsako udeleženko bom izvedla kratek informativni uvodni razgovor, da se osebno srečam in spoznam smernice za delo v skupini.

Uvodni razgovor bo potekal v mojem prostoru v Žalcu (naslov: Savinjska cesta 25) ali v Ljubljani (Center Cezaro, Litijska 38).

Prijave sprejemam na gsm: 041 388 682 ali mi pišite na e-mail: info@psiho-terapija.si, da se dogovorimo za termin uvodnega srečanja. Z izpolnjeno prijavnico, ki jo dobite na uvodnem razgovoru je mesto v skupini zagotovljeno.

 

IZVAJALKA IN AVTORICA

Ljudmila Srebot Brezigar, psihodinamska psihoterapevtka, gibalno-plesna psihoterapevtka, doula (porodna spremljevalka), plesalka, univ.dipl.soc.del.

Ljudmila je psihoterapevtka in po duši “plesalka skozi življenje”. Srčno opravlja svoje individualno, partnersko in skupinsko psihoterapevtsko delo s klienti po psihodinamskem pristopu ter gibalno-plesno terapijo v Zasebni psihoterapevtski praksi od leta 2007. Z letom 2012 se je njenemu psihoterapevtskemu delu pridružilo občasno, pomembno, čudovito in odgovorno delo porodne spremljevalke (doule). Organizira in vodi srečanja, priprave na porod za nosečnice in njihove partnerje  v Termah Dobrna. Sodeluje pri osveščanju strokovne in laične javnosti o pomenu delovanja doule in pomembnosti fiziološkega poroda za ženske.

Izobraževala se je v Tubingenu, Berlinu, v Londonu, na Dunaju. Še nadaljuje z izpolnjevanjem in osvežitvijo svojih notranjih osebnih izkušnj in teoretičnega znanja. Je članica Društva za psihodinamsko psihoterapijo, članica Slovenskega združenja umetnostnih terapevtov.

Pravi: “Vesela sem, da lahko delujem skozi ti dve področji psihoterapije in spremljanja v obporodnem obdobju, saj ju opravljam s hvaležnostjo, fleksibilnostjo in čuječnostjo”.

Dance when you’re broken open, dance if you’ve torn the bandage off,

dance in the middle of the fighting, dance in your blood,

dance when you’re perfectly free. – Rumi

 

Vabljene k Sebi!

V čast in veselje mi bo, se srečevati z vami.

Share
Center Zana

Znanja, tehnike za izboljšanje kvalitete življenja predstavljamo z zavedanjem in na praktičen način. Učimo, da je dihanje, gibanje in kvalitetna prehrana edini način za preprečitev slabega počutja in bolezni.