logo

Dobrodošli v Centru Zana

Znanja, tehnike za izboljšanje kvalitete življenja predstavljamo z zavedanjem in na praktičen način. Učimo, da je dihanje, gibanje in kvalitetna prehrana edini način za preprečitev slabega počutja in bolezni.
Osnovni kontaktni Podatki
Branka Reherman 031728332
Manja Reherman 041399716
Jure Reherman 041373638
Zalika Tisnikar Lamot 031864923
Pika Klančnik 041 442 876
Ljudmila Brezigar 041 388 682
Ivana Pranjič 040216992
Dalibor Pavlović 031 247 096
Polona Kuzman 031 211 118

Pon - Pet 8.00 - 22.00 Ned 8.00 - 15.00

031 728 332

Ljubljanska cesta 25C, 3320 Velenje

Nazaj

Dušan Bobovnik – Tai Chi in Qi Gong delavnice

Kaj sta Tai Chi in Qi Gong?

Tai Chi, je meditativna veščina gibanja in sproščanja.

Že več stoletij je Tai Chi globoko zakoreninjen pri številnih ljudeh zaradi svojega učinka na ohranjanje zdravja in vitalnosti. Vajam, ki so bile prevzete (»podedovane«) od prednikov, Tai Chi mojstri-učitelji, iz generacije v generacijo, namenjajo veliko pozornosti. V Tai Chi-u so te vaje ključnega pomena. Izvajalcu pomagajo »zajemati« energijo Qi, ki mu pomaga, da v svojem telesu vzdržuje vitalnost, jo zadrži v Dan Tian-u in jo nato pretvori v duha oz. energijo, to je iz Tai Chi-ja v Wu Chi (neizmerno, neomejeno) kar predstavlja najvišje dobro v Tai Chi-ju.

Kaj dosežete z redno vadbo teh veščin?

Z redno vadbo teh veščin, boste vzpostavili svoje notranje ravnovesje in dosegli stopnjo popolne umirjenosti. Vadba krepi imunski sistem, odganja stres, poveča samozaupanje, pomaga pri odpravljanju težav s hrbtenico, izboljšuje dihanje, sprošča napetost, uravnava telesno težo, znižuje tlak, povečuje elastičnost sklepov in tetiv……Vadba je primerna za vse starostne skupine.

Društvo za Tai Chi in Qi Gong »Zmajev Vodnjak« – Velenje, združuje vse ljudi, ki cenijo modrost, preprostost, zakone narave in dobro voljo; ljudi, ki se zavedajo svojega vsakdana. Vadimo v Velenju v Centru »Zana« in na OŠ Mihe Pintarja Tolede. Podrobnejše podatke, najdete na spletni strani društva: https://www.tai-chi-velenje.si/

Življenje je šola, mi pa smo tu, da se učimo.

Problemi so lekcije, ki pridejo in gredo.

Kar se iz njih naučimo, nam bo služilo do konca življenja!

O meni

Dušan Borovnik in Veliki mojster Tai Chija - Chen Xiaowang

Dušan Borovnik in Veliki mojster Tai Chija – Chen Xiaowang

Dušan Borovnik, Shihan 7.DAN

Dušan Borovnik, Shihan 7.DAN

Dušan Borovnik je mojster karateja – Shihan 7.DAN in učitelj meditativnih veščin. Kot trener, učitelj, tekmovalec, reprezentant, sodnik … se na svoji športni in interesni poti ukvarja s karatejem v Karate klubu Velenje, že več kot 50 let, za kar je prejel tudi priznanje Šporne zveze Velenje za življenjsko delo. Je nosilec srebrne Bloudkove značke. Svoje znanje in interese pa že skoraj 30 let, nadgrajuje še v Društvu za TaiChi in Qi Gong »Zmajev Vodnjak«, Velenje – kot učitelj Tai Chi Chuana in Qi Gonga.

Dušan Borovnik, Shihan 7.DAN

Učitelj borilnih in meditativnih veščin

e-mail: gibanjesproscanje@gmail.com

https://www.tai-chi-velenje.si/

gsm: 041 419 869

Share
Center Zana

Znanja, tehnike za izboljšanje kvalitete življenja predstavljamo z zavedanjem in na praktičen način. Učimo, da je dihanje, gibanje in kvalitetna prehrana edini način za preprečitev slabega počutja in bolezni.